Autodidakt kunstner

Henrik Larsen Kirkeby

Min kunst skabes ud fra fri fantasi – direkte på det tomme lærred. Værkerne kan udvikle sig i alle retninger. Nogle dage arbejder jeg abstrakt, andre dage mere figurativt og målrettet. Mine værker er ofte farverige med spændende detaljer. Jeg låser mig aldrig 100% fast på hverken farver eller det endelige udtryk fra starten. Et kunstværk skal for mig indeholde noget impulsivt og dynamisk.

Malerier

Mine originale værker er ofte farverige og meget udtryksfulde. Særligt mine abstrakte værker bærer en udtalt nysgerrighed og vildskab. Netop denne vildskab er en stor del af min skabelsesproces. Det interessante og dragende ved kunst opstår for mig ofte i det uplanlagte og impulsive. Der hvor linjer, farver og teksturer smelter sammen til en større enhed og skaber et uforudsigeligt og spændende udtryk. Jeg ønsker ikke at have en forudindtaget holdning til hvor det enkelte værk skal ende – derfor laver jeg aldrig bestillingsarbejde. Det er en langt større oplevelse for mig, såvel som for køberen at få en oplevelse af at falde over et værk man ikke vidste eksisterede – men som man med det samme ved er noget helt unikt. Det er den følelse jeg jagter når jeg skaber mine værker.

Jeg skaber mine originale malerier på opspændte lærreder eller på kraftigt syrefrit papir. Jeg ønsker kun at sælge værker jeg kan stå inde for både kreativt men også kvalitetsmæssigt. Et originalt værk skal kunne følge køberen i mange år fremadrettet – det sikrer jeg ved at skabe mine værker på gode opspændte lærreder og de bedste kvalitetspapirer.

Plakater

Plakater trykkes på kvaliteten Silk – en optimal kvalitet mellem mat og blankt papir der giver kraftige dybe farver. Netop denne kvalitet er optimal til mine illustrationer og det udtryk jeg ønsker i mine plakater.

Mine plakater kan tage afsæt i håndtegnede, malede eller rent digitale værker. Som kunstner er jeg altid nysgerrig og åben for inspiration til at afsøge nye processer, farver og stile og binder mig derfor heller ikke til et enkelt medie når jeg skaber mine plakater. Der er fordele og muligheder indenfor såvel det analoge som det digitale rum jeg finder spændende at arbejde med.

Bemærk alle plakater leveres sammenrullet i kraftig emballage for at sikre værket under transporten. Jeg tilbyder ikke rammer til mine plakater. Plakater afsendes direkte fra eksternt trykkeri – leveringsmetoden afgøres af det enkelte trykkeri der får opgaven.